• 27 maj 2016 14:04
  •  / 

Przepis na Coco au Miel, Babeczki Kokosowe

Szukacie lekkiego, słodkiego przysmaku na letnie przyjęcie w ogródku? Lubicie proste i eleganckie przepisy? Coco au Miel to tradycyjny deser kuchni francuskiej, który przypadnie do gustu każdemu, kto choć odrobinę lubi smak kokosa.

Będziemy potrzebować

1 i ¼ szklanki mleka
1,5 łyżeczki Miodu Premium Huzar (najlepiej miody smakowe)
3 szklanki wiórków kokosowych
½ szklanki cukru
½ szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka

Zacznijmy od nagrzania piekarnika do 180 stopni i wypełnieniem foremki do muffinów papilotkami. Z tej ilości składników powinno wyjść 10 babeczek. Mleko podgrzewamy razem z miodem do zagotowania, po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Mieszamy suche składniki, dodajemy do nich mleko i jajka, cały czas dokładnie mieszając by składniki dobrze się połączyły. Napełniamy papilotki masą i wkładamy do piekarnika na mniej więcej 25-30 minut aż babeczki nabiorą złotego koloru.

Tak przygotowanym babeczkom de facto nie potrzeba już nic więcej poza elegancką paterą na której będą mogły być zaserwowane.

coco

Komentarze

Sprawdź też

Czy takie małe zwierzątka jak pszczoły mogą mieć coś takiego jak pragnienia? Nie potrzeby biologiczne, tylko marzenia. Jak udowadniają najnowsze badania – jak najbardziej! Mogą pod tym względem rywalizować nawet z niektórymi ssakami. Ba! Wydaje się, że owady posiadają nawet cechy charakteru i...
Zbliża się sezon na choroby, a przecież nie chcemy przy najmniejszym przeziębieniu faszerować się lekami. Oto pyszny przepis, dzięki któremy opędzisz się nawet od najgorszego jesiennego choróbska. Będziemy potrzebować… - Torebki czarnej herbaty - Soku z połowy cytryny - Łyżki (lub więcej) miodu...
Pszczoły jednoznacznie kojarzą się nam ze złotym płynem. Wiemy już wszystko o dobroczynnych właściwościach miodu, jednak pszczoły to nie tylko miód, ale również wosk, pyłek a także mleczko. Czy te produkty uboczne wytwarzania miodu mają jakieś wartości dla człowieka? Owszem! I to ogromne. Wosk...
ZOBACZ WIĘCEJ